Blogul lui Miron: Despre ce face Șor din Orhei

Despre ce face Șor din OrheiNu vreau să comentez multe vizavi de Șor și Orhei că articole de genu sunt o sumedenie , mai ales că încă în jurul primăriei sunt multe ''kipeșuri'' , pentru că eu sunt din Orhei am prieteni care se află în consiliul local și țin legătura ,dar chiar și feedu' de facebook îmi este plin cu poze , comentarii  cu multe lucrări care se fac acum în oraș , cîteva din ele :

str.Mîndru,sectorul Lupoaica,e prima din acele străzi (varianta alba) despre care vorbea Primarul .Locuitorilor dacă sincer,nu le vine încă să creadă că au așa ceva pe stradă,chiar și mie,având în vedere dezastrul care era - comentează un locuitor acestui sector :

                        Șor încetișor se ține de promisiuni!

Orheianca.eu scrie:
Dezastru în Parcul Ivanos! Pietre, schele, nisip, ciment...nici n-ai pe unde călca!
Mă bucur să văd că s-au gândit și la mămicile cu cărucioare, care erau nevoite să ducă în spate căruțul, pentru a coborî scările.
Să vedem cum va arăta parcul pe 27 august.  [click aici pentru a vedea galeria de imagini] (c) foto Orheianca.eurevin mai tîrziu cu niște poze care încă trebuie să fie făcute, la intrarea în oraș din partea capitalei se duc lucrări de amenajare a rotundelor.

A mai promis multe, se vor realiza sau nu , dar unica ce vă eu , deja sau făcut multe lucruri pe care unii primari nu au facut în tot mandatul pe care l-au avut .


comunicatul de presă al Primarului Tariful la apă. Începând cu 1 august, în Orhei, tariful la apă, pentru toate persoanele fizice, va fi compensat, în proporţie de 50%, din resursele S.A. „Apă Canal Orhei”.


Transport public nou, gratuit. 40 de autocare noi, de producţie sud-coreeană, vor fi procurate din fonduri extrabugetare, prin intermediul organizatiei obşteşti „Pentru Orhei”, fondată recent. Producătorul va livra autocarele în termen de 5 luni. Autobuzele noi vor înlocui unităţile de transport public existent, din ianuarie 2016. Imediat ce autoparcul orăşenesc va fi reînnoit, tarifele pentru călătorie vor fi anulate.


Magazine sociale. Pentru a susţine, mai ales, orăşenii cu venituri mici, în Orhei vor fi deschise magazine sociale. În total, sunt planificate 5 astfel de unităţi comerciale, amplasate în fiecare sector al oraşului. Primul va fi deschis deja la începutul toamnei. Aceste magazine vor fi non-profit, ceea ce va permite realizarea produselor la un preţ redus.
Pâine socială. Pentru a asigura toţi orheienii cu produse de panificaţie accesibile, primarul Ilan ŞOR a decis, ca în Orhei, să fie produsă şi pusă în vânzare pâine în valoare de 2 lei. Acest tip de franzelă va fi vândut în magazinele sociale.


Taxa pentru iluminarea stradală, în valoare de 2 lei, pe care o plătesc acum locuitorii Orheiului, va fianulată de la 1 august.
Oraş iluminat 100%. Primarul Ilan ŞOR a promis că, din ziua oraşului, sărbătorită pe 8 noiembrie, Orheiul va fi iluminat în întregime. Asociaţia obştească „Pentru Orhei”, a semnat un contract cu o companie privată care va asigura întreţinerea întregului sistem de iluminare a oraşului. Aceasta va repara toata reţeaua şi va instala 220 de stâlpi de iluminare noi. Actualmente, în Orhei, sunt 2 800 de stâlpi de iluminare stradală, doar 1 600 fiind funcţionali.


Reparaţia străzilor. Până la sfârşitul anului curent, urmează să fie efectuată reparaţia capitală a 9 kilometri de străzi. În reparaţie vor intra, în special, drumurile din sectorul Lupoaica, dar şi străzile Serghei Lazo, Orheiul Vechi, Livezilor şi Negruzzi.


Reabilitarea parcului Ivanos. În cadrul prezentării raportului de activitate, Ilan ŞOR a anunţat începutul lucrărilor ample de reconstrucţie şi reamenajare în parcul Ivanos. Acesta va fi restabilit în întregime, căpătând un aspect absolut nou. Redeschiderea parcului va avea loc pe 27 august, de ziua Independenţei. Totodată, au început lucrările de reamenajare şi înverzire a intrărilor în Orhei.


Un teren sportiv nou. Încă un teren sportiv modern urmează să fie construit, în sectorul Nordic, a declarat primarul, Ilan ŞOR. Construcţia acestuia a început acum 2 zile şi se va încheia în septembrie. Reamintim, că acum 3 săptămâni, un teren nou-nouţ de minifotbal a fost deschis şi transmis în exploatare locuitorilor din sectorul Nistreana.


Noi terenuri de joc pentru copii. Până la începutul toamnei, vor fi construite 5 terenuri de joc pentru copii, în câteva sectoare ale oraşului. Acestea se vor adăuga la cele 4 terenuri de joc, amenajate în luna iunie.


Garda Populară. Pentru asigurarea ordinii publice în oraş, a fost decisă reanimarea Gărzii Populare. Aceasta va veni în sprijinul poliţiei orăşeneşti. Membrii Gărzii Populare vor fi dotaţi cu echipament şi unităţi de transport, necesare pentru o activitate eficientă.
Primarul, Ilan ŞOR, a anunţat că îşi va prezenta raportul de activitate în fiecare lună, prin intermediul emisiunii tv. Astfel, orheienii vor fi informaţi despre tot ce se întâmplă în oraşul lor, din prima sursă.

      

0 coment.:

Trimiteți un comentariu